Κριμαία-Δημοψήφισμα: Πριν το άνοιγμα των εκλογικών κέντρων περίμεναν στην ουρά

Μάρτιος 16, 2014.


Παρά τον ισχυρό άνεμο και τη βροχή, οι κάτοικοι της Κριμαίας από τα ξημερώματα προσέτρεξαν στα εκλογικά κέντρα για να εκφράσουν την πολιτική τοποθέτησή τους στο δημοψήφισμα της 16ης Μαρτίου.

Η Τατιάνα Μισκλίν, προέδρος της Εκλογικής Επιτροπής στην περιοχή Αλούπκα στο εκλογικό κέντρο 11055, στο δεύτερο Λύκειο, δεν μπορεί να θυμηθεί, όπως λέει, τέτοια δραστηριότητα ψηφοφορίας κατά τα τελευταία είκοσι χρόνια.

«Από τις επτά παρά, το πρωί, πριν από το άνοιγμα του εκλογικού κέντρου, κάτω από την πόρτα περίμεναν καμιά δεκαπενταριά άτομα, κυρίως, ηλικιωμένοι. Με το άνοιγμα του Κέντρου, η προσέλευση ήταν μαζική.

» Έως τις 12:00 η ώρα σχεδόν δύο χιλιάδες άτομα ήρθαν να στον εκλογικό μας κέντρο, που αντιστοιχούν στο 50 τοις εκατό των ψηφοφόρων  του εκλογικού κέντρου. Οι υπόλοιποι θα έρθουν όταν τελειώσουν τις δουλειές του σπιτιού», είπε η Μισκλίν.

Στο μεταξύ ο Δήμαρχος της Αλούπκα επισκέφθηκε τα εκλογικά κέντρα της περιοχής και δήλωσε ευχαριστημένος από την οργάνωση της εκλογικής διαδικασίας, αλλά και από την προσέλευση των ψηφοφόρων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα «Ειδήσεις της Κριμαίας» η προσέλευση σε όλη την Κριμαία προβλέπεται να προσεγγίσει το 90%.

Στο δημοψήφισμα έχουν δικαίωμα ψήφου 1.534.825 ψηφοφόροι, αλλά, στον αριθμό αυτόν δεν συμπεριλαμβάνονται οι κάτοικοι της Σεβαστούπολης.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr