Δημοσκόπηση: ΟΙ Γάλλοι και οι Γερμανοί δεν θέλουν την Ουκρανία στην ΕΕ


Μάρτιος 16, 2014.

Η πλειονότητα των Γάλλων και Γερμανών πολιτών αντιτίθενται στην  ιδέα της ένταξης της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό αποδεικνύεται από το αποτέλεσμα μιας δημοσκόπησης που διεχήχθη από το Γαλλικό Ινστιτούτο Κοινής Γνώμης για την εφημερίδα Le Figaro.

Η έρευνα έδειξε ότι η συντριπτική πλειονότητα των Γερμανών και των Γάλλων, έχουν την ίδια σκέψη στην ιδέα της ένταξης της Ουκρανίας σε έναν ευρωπαϊκό χώρο, καθώς και στην προοπτική οικονομικής βοήθειας στο Κίεβο.

Την ιδέα της ένταξης της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, απορρίπτει το 71% των Γάλλων και μόνο το 29% είναι ευνοϊκό με αυτήν την προοπτική.

Επιπλέον το 64 τοις εκατό των ερωτηθέντων Γάλλων δεν θέλουν η χώρα τους να βοηθήσει την ουκρανική οικονομία που βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Στη Γερμανία, υπέρ της οικονομικής στήριξης του Κιέβου, είναι το 43 τοις εκατό των ερωτηθέντων ενώ το 57 τοις εκατό είναι κατά.

Στην προοπτική ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ, οι Γερμανοί, με 62 τοις εκατό,  είναι αρνητικοί σε αυτήν, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Itar Tass.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr