«Η Άγκυρα δεν επιθυμεί νίκες του Άσαντ στις περιοχές των συνόρων της»


Μάρτιος 24, 2014.

Ο στρατός της Συρίας και οι σύμμαχοί του, σημειώνουν σημαντική πρόοδο στους τομείς της κεντρικής Συρίας και της Δαμασκού και αποδεικνύουν ότι έχουν υπό κατοχή τους περιοχές που άλλοτε κυριαρχούσαν οι αντάρτες.


Μάλιστα, σημειώνει η ‘αλ Αχμπάρ’, ο στρατός έχει ανακτήσει τον έλεγχο στην επαρχία Χαλεπίου και ελλείψει σοβαρών αντιστάσεων έχει επικεντρωθεί στο νότιο μέτωπο.

Συγχρόνως η Τουρκία αποφάσισε με ένοπλες ομάδες να πολεμήσει στα βόρεια της Συρίας, κυρίως στην επαρχία του Χαλεπίου και της Λατάκειας.

Αυτό άφησε να υπονοηθεί  στα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας ο πρωθυπουργός  της , Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εν μέσω του προεκλογικού αγώνα, για τις δημοτικές εκλογές,  στη χώρα.

Η Τουρκία έπαψε να φοράει τη μάσκα της «υποστήριξης των μετριοπαθών» ισλαμιστών, των ανταρτών, και υποστηρίζει, τώρα, ανοιχτά τους μαχητές της «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα» και άλλες ομάδες που πρόσκεινται στην ‘Αλ Κάιντα’.

Η Τουρκία και οι σύμμαχοί της θέλουν να αποκρούσουν την προέλαση του συριακού στρατού στην περιοχή του Χαλεπίου και θα προσπαθήσουν να το κάνουν αυτό πάση θυσία.

Η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία έχουν προτεραιότητα την εμπόδιση του συριακού στρατού για την κατάληψη των βορείων επαρχιών που συνορεύουν με την Τουρκία.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr