Η Μόσχα θα απαιτήσει την έκδοση του αρχηγού του «Δεξιού Τομέα» της Ουκρανίας


Μάρτιος 4, 2014.

Ρώσοι εισαγγελείς έχουν ανοίξει μια ποινική έρευνα εναντίον του ηγέτη της ομάδας «Δεξιός Τομέας», Ντμίτρι Γιάρος, με την κατηγορία της «υποκίνησης σε τρομοκρατία», αναφέρει το Ria Novosti, και σχολιάζει την καταγγελία  του εκπροσώπου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, βουλευτή Βλαντίμιρ Μάρκιν.


«Σύμφωνα με την έρευνα, στις ομιλίες του, ο επικεφαλής της υπερεθνικιστικής (ναζιστικής) ουκρανικής οργάνωσης του «Δεξιού Τομέα», Ντμίτρι Γιάρος κάλεσε δημοσίως τις εξτρεμιστικές και αντι-ρωσικές δυνάμεις για τρομοκρατικές ενέργειες στο έδαφος της Ρωσίας», αναφέρει στην καταγγελία του ο Μάρκιν.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ρωσία προτίθεται να ζητήσει για τον Γιάρος διεθνή έρευνα και θα απαιτήσει την έκδοσή του.

Στο μεταξύ, μετά το σάλο που δημιουργήθηκε με τις ανακοινώσεις του, ο Ντμίτρι Γιάρος – ηγέτης της ναζιστικής οργάνωσης της Ουκρανίας- αρνήθηκε ότι ζήτησε την βοήθεια του Ισλαμιστή τρομοκράτη Ντόκου Ουμάροφ, για τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον της Ρωσίας.

Υποστηρικτές του Γιάρος είπαν ότι εάν ο «Δεξιός Τομέας» ήθελε να δημοσιεύσει μια τέτοια κλήση, θα το είχε κάνει στην επίσημη ιστοσελίδα του κινήματος και όχι σε μια σελίδα του κοινωνικού δικτύου “ВКонтакте”.

Σύμφωνα με αυτούς η σελίδα ήταν κατειλημμένη από hackers.
Τα μέλη της οργάνωσης «Δεξιός Τομέας» είχαν πρωτοστατήσει στις διαδηλώσεις στο Μαϊντάν του Κιέβου.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr