Οι κάτοικοι της Κριμαίας καλούνται να παραδώσουν τα όπλα που κατέχουν


Αποχωρούν 25 χιλιάδες Ουκρανοί από τη χερσόνησο

Μάρτιος 20, 2014.

Κριμαία.

Οι κάτοικοι της Κριμαίας οφείλουν να παραδώσουν τον παράνομο οπλισμό τους.
Σύμφωνα με ιστοσελίδα της Κριμαίας η αστυνομική διεύθυνση εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «Οι πολίτες οι οποίοι κατέχουν παράνομο οπλισμό οφείλουν μέχρι τις 30 Μαρτίου να τον παραδώσουν στις αρχές.


 Ό, τι  βρεθεί, το οποίο είναι παράνομο θα κατασχεθεί μετά την ημερομηνία αυτή και οι κάτοχοι θα υποστούν τις συνέπειες της αυστηρής νομοθεσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ανεξάρτητα εάν ανήκουν σε κοινωνικές οργανώσεις ή σχηματισμούς».

Οι πολίτες οι οποίοι οικειοθελώς είχαν  αποθηκεύει ή ήταν κάτοχοι όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών, όταν τα παραδώσουν θα εξαιρούνται από την ποινική ευθύνη.

Πριν λίγες ημέρες και το υπουργείο  Εσωτερικών της Ουκρανίας είχε καλέσει  όλους τους διαδηλωτές  στο Μαϊντάν που κατείχαν  παράνομα όπλα να τα παραδώσουν μέχρι τις 21 Μαρτίου στις αρχές, για να μην υποστούν τις συνέπειες του νόμου.

--

25 χιλιάδες Ουκρανοί θέλουν να φύγουν από την Κριμαία

Κίεβο.

Οι ουκρανικές αρχές προετοιμάζονται για την εισροή προσφύγων από την Κριμαία. Οι 25 χιλιάδες Ουκρανοί που ζουν στη χερσόνησο εξέφρασαν την επιθυμία να κινηθούν προς την ηπειρωτική Ουκρανία.

Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής,  Λιουντμίλα Ντενίσοβα, προς το παρόν θα φύγουν από την Κριμαία οι οικογένειες των στρατιωτικών τμημάτων  του ουκρανικού στρατού που σταθμεύουν στην Κριμαία.

Η υπουργός σε συνέντευξή της στο τηλεοπιτικό κανάλι «Ντόζντ» δήλωσε ότι  ο συντονισμός της εκκένωσης του πληθυσμού της αποσχισθείσας δημοκρατίας, πέρασε στη δικαιοδοσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας με τη δημιουργία ενός ειδικού φορέα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr