Πούτιν: Περιμένω τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος


Μάρτιος 12, 2014.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρι Πούτιν σε συνομιλία που είχε με τον αναπληρωτή του του Λαϊκού Κόμματος της Ουκρανίας Μουσταφά Τζεμίλεφ, υποσχέθηκε ότι οι Τάταροι της Κριμαίας θα αποκτήσουν το επίπεδο των Τατάρων στο Ταταρστάν (πλούσια περιοχή σε υδρογονάνθρακες)  και ότι το ζήτημα της Κριμαίας θα αποφασισθεί οριστικά μετά το δημοψήφισμα στις 16 Μαρτίου.


Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Unian στη Ρωσία, αυτό δήλωσε στους ουκρανούς δημοσιογράφους, ο Τζεμίλεφ,  μετά από τηλεφωνική συνομιλία με τον Πούτιν στη Μόσχα.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια του πρώην προέδρου του Ταταρστάν και διήρκεσε περίπου μία ώρα. Συμφωνήθηκε να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις εάν θεωρηθούν απαραίτητες.

«Ο Πούτιν είπε ότι η τελική απόφαση σχετικά με το τι θα κάνει η Ρωσία, θα καθοριστεί μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 16ης Μαρτίου», δήλωσε ο Τζεμίλεφ. Σύμφωνα με τον ίδιο, στη συνομιλία με τον Πούτιν είπε ότι η Ουκρανία και η παγκόσμια κοινότητα δεν θα αναγνωρίσει το δημοψήφισμα.

«Ο Πούτιν δεν είπε τίποτε. Τόνισε μόνο ότι η απόφαση σχετικά με το ζήτημα του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, θα συζητηθεί ανάλογα με τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος».

Σύμφωνα εξάλλου με το «Νόβοστι» της Κριμαίας, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ουκρανίας θα αποφασίσει μέσα σε έναν μήνα εάν είναι νόμιμο το δημοψήφισμα της Κριμαίας.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr