Η Ουκρανία κατηγόρησε τη Ρωσία ότι εισέβαλε στη χώρα


Μάρτιος 15, 2014.

Η Ουκρανία κατηγόρησε τη Ρωσία το Σάββατο, ότι εισέβαλε στρατιωτικά στο έδαφός της, κοινοποιώντας 80 στρατιωτικά ελικόπτερα και τεθωρακισμένα οχήματα σε ένα χωριό στην άλλη πλευρά των διοικητικών συνόρων μεταξύ της Κριμαίας και της Ουκρανίας, στην ηπειρωτική χώρα.


Δεν είναι η πρώτη θέση που καταλαμβάνεται από τις ρωσικές δυνάμεις έξω από την Κριμαία ένα σημείο ελέγχου, όπως το «Ciongar», που ελέγχεται από τις ρωσικές και φιλο-ρωσικές πολιτοφυλακές, που απέχει ένα χιλιόμετρο από το σημείο ‘αιχμής’ Κριμαίας και Ουκρανίας.

Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ο ρωσικός στρατός, ανέλαβε λειτουργία στο ελικοδρόμιο ‘Strilkove’, κοντά στο ομώνυμο χωριό, στην περιοχή του Χέρσου. Σύμφωνα με το Κίεβο, «80 στρατιώτες πήραν τον έλεγχο του χωριού» με την υποστήριξη τεσσάρων ελικοπτέρων και τριών τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης.

Το ουκρανικό υπουργείο δηλώνει ότι πρόκειται για στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας και ζήτησε από τη ρωσική πλευρά να αποσύρει αμέσως τις στρατιωτικές δυνάμεις της από το έδαφος της Ουκρανίας, σύμφωνα με το mediafax.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr