Οι Τάταροι της Κριμαίας θα αναγκασθούν να αφήσουν μέρος της γης που κατέχουν


Μάρτιος 18, 2014.

Η νέα φιλορωσική κυβέρνηση στην Κριμαία προτίθεται να ανακτήσει κάποια από τα εδάφη που κατέχουν ‘παράνομα’ οι Τάταροι, δήλωσε την Τρίτη, ο αναπληρωτής πρόεδρος του υπουργικού συμβουλίου της Κριμαίας,  Ρουστάν Τεμιργκαλίεφ.


«Θα ζητήσουμε να παραχωρήσουν ένα μέρος της γης, γιατί τη χρειαζόμαστε για κοινωνικά έργα», δήλωσε ο Τεμιργκαλίεφ στο πρακτορείο Ria Novosti, πρόσθεσε ότι πολλές εκτάσεις, ειδικά στην πρωτεύουσα Συμφερούπολη κατελήφθησαν παράνομα από τους Τατάρους.

Η κοινότητα των Τατάρων που είναι μεταξύ  12 και 15% του τοπικού πληθυσμού είχε μποϊκοτάρει μαζικά το δημοψήφισμα της Κυριακής, για την προσχώρηση της Κριμαίας στη Ρωσία.

Σύμφωνα με το mediafax, οι Τάταροι της Κριμαίας εκτοπίστηκαν στην Κεντρική Ασία  με διαταγή του Στάλιν. Τους επετράπη να επιστρέψουν στην Κριμαία το 1989.

Οι Τάταροι που εγκαταστάθηκαν στην Κριμαία, δεν είχαν τίτλους ιδιοκτησίας, αλλά κατέλαβαν εκτάσεις που είχαν οι νέοι έποικοι που απέκτησαν μετά τις απελάσεις του 1944.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr