Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν με Μέρκελ και Κάμερον


«Επέκρινε την ανοχή τους στις νεοναζιστικές ομάδες»

Μάρτιος 9, 2014.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βαλντίμιρ Πούτιν σε τηλεφωνική  συνομιλία που είχε με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και το Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, είπε ότι τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται  από την ηγεσία της Κριμαίας, βασίζονται στο διεθνές δίκαιο και έχουν θεσπιστεί για την προστασία των συμφερόντων του πληθυσμού, σημειώνει το Ria Novosti, επικαλούμενο την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Κρεμλίνου.


«Ο Πούτιν τόνισε συγκεκριμένα ότι ήταν νόμιμα τα  βήματα της Κριμαίας και βασίζονται στο διεθνές δίκαιο και αποσκοπούν στη διασφάλιση των νόμιμων συμφερόντων του πληθυσμού της χερσονήσου.

Ο Ρώσος πρόεδρος επέστησε, επίσης στην προσοχή τους, την έλλειψη από τους συνομιλητές τους, οποιασδήποτε ενέργειας τους κατά των τωρινών αρχών του Κιέβου, ώστε να περιορίσουν την ανεξέλεγκτη δράση τους στην πρωτεύουσα και σε πολλές περιοχές των υπερ-ακροδεξιών  δυνάμεων», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr