«Η Τουρκία προκαλεί τη Συρία»


Μάρτιος 24, 2014.

Μετά την κατάρριψη ενός μαχητικού αεροσκάφους της Συρίας από την Τουρκία που είναι μέλος του NATO, η βρετανική εφημερίδα The Telegraph,  υποστηρίζει ότι ο Άσαντ θα είναι «πιο πιθανό να αντισταθεί στον πειρασμό».

Το σχόλιο είναι του Richard Spencer, του ανταποκριτή της εφημερίδας που σημειώνει ότι το χτύπημα του συριακού αεροσκάφους από την Τουρκία μας υπενθυμίζει πόσο κοντά είναι ο πόλεμος κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, όχι τόσο με την Τουρκία, αλλά με το ΝΑΤΟ, για αυτό ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ είναι απρόθυμος να απαντήσει με στρατιωτικά μέσα.

Ο Spencer, ως ανταποκριτής στη Μέση Ανατολή, γνωρίζει και υποστηρίζει ότι «ο Άσαντ έχει κατά νου ότι η Δύση προσπαθεί να βρεί μια νομική δικαιολογία για στρατιωτική επέμβαση στον εμφύλιο πόλεμο, παρακάμπτοντας την ανάγκη για μια ψηφοφορία στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στο οποίο μπορεί να θέσει βέτο η Ρωσία, ακόμη και εάν δεν θέλουν να ασκήσουν το δικαίωμα αυτό.

Τα πιθανά αντίποινα του Άσαντ θα αποτελούσαν μια αιτιολόγηση και ως εκ τούτου είναι πιθανόν ο Σύρος Πρόεδρος να αντισταθεί στο πειρασμό της ανταπόδοσης, σημειώνει το Dunya Bulteni.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr