Η Μόσχα υπόσχεται δισεκατομμύρια στην Κριμαία εάν ενταχθεί στην Ομοσπονδία


..μετά τη δέσμευση των καταθέσεων της από το Κίεβο


Μάρτιος 9, 2014.

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής για τη Βιομηχανία στην Κρατική Δούμα της Ρωσίας, Πάβελ Ντοροχίν, είπε ότι εάν η Κριμαία ενταχθεί στη Ρωσική Ομοσπονδία, η Μόσχα είναι έτοιμη να παράσχει σχεδόν 40 δισεκατομμύρια ρούβλια (1,1 δις δολάρια) για τη στήριξη των βιομηχανικών επιχειρήσεων στην ηπειρωτική χώρα.

Ο Ντοροχίν σημείωσε ότι το θέμα το έχει συζητήσει με τον πρωθυπουργό της Κριμαίας, Σεργκέι Ακσένοφ, σύμφωνα με το ‘Interfax’.

«Η ρωσική κυβέρνηση έχει στη διάθεσή της  το ποσό των 40 δις ρουβλιών  για χρηματοδότηση στην ανάπτυξη της βιομηχανικής και οικονομικής υποδομής της Κριμαίας, κατά κύριο λόγο στις επιχειρήσεις του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος, της μηχανικής και της συντήρησης των πλοίων, συμπεριλαμβανομένου του ρωσικού Στόλου του Εύξεινου Πόντου», είπε ο Ντοροχίν.

Νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί ότι οι αρχές του Κιέβου έχουν δεσμεύσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr