Πολιορκία της Κριμαίας: Χρονικό του Σαββάτου


Μάρτιος 1, 2014.

«Στην Κριμαία, τεταμένη ατμόσφαιρα. Ο ρωσικός στρατός φθάνει. Το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί σε 30 ημέρες.  Η κατάληψη των κρατικών θεσμών συνεχίζεται»

Το χρονικό


17:43 Το εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας πραγματοποιεί έκτακτη συνεδρίαση για την κατάσταση στην Κριμαία.


Ο Πούτιν έχει ουσιαστικά κηρύξει τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο Ρώσος πρόεδρος προέβη σε έκκληση στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο σχετικά με τη χρήση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο έδαφος της Ουκρανίας.

17:21. Στο κέντρο της Συμφερόπολης είναι ασφυκτικά γεμάτο από υποστηρικτές των φιλο-ρωσικών οργανώσεων φωνάζοντας υπέρ της Ρωσίας. Μια ομάδα ανθρώπων φέρει μια τεράστια ρωσική σημαία και φωνάζει : « Δόξα Μπερκούτ», «Δόξα στη Ρωσία» [«Слава «Беркуту»!», «Слава России!»].

17:03.Οι πρώτοι έξι μαχητές των Ειδικών Δυνάμεων «Berkut» έχουν λάβει διαβατήρια ρωσικά. Η επίδοσή τους πραγματοποιείται από το Γενικό Προξενείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αυτονομία.

16:07. Είναι σχεδόν πόλεμος. Ο Πούτιν επίσημα ανακοίνωσε ότι θα φέρει τα στρατεύματα.

15:46. Κυκλοφορεί βίντεο με την κατάληψη της Βουλής των Συνδικάτων. Στις 

15:37 σημειώθηκαν δύο εκρήξεις στη Βουλή των Συνδικάτων.

15:33 Ο βουλευτής Ποροσένκο της Κριμαίας προτείνει να γίνει κοινή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τη διευθέτηση της κατάστασης στην Κριμαία.

15:31. Ο αντισυνταγματάρχης Σεργκέι Άκσενοφ, διορίστηκε επικεφαλής της πολιτοφυλακής της Κριμαίας. Δηλαδή, τώρα υπάρχουν δύο επικεφαλής της αστυνομίας.

15:12 Μέσα στις επόμενες ημέρες θα φθάσει στην Κριμαία από το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας η επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Βαλέρια Λουτκόφσκα.

15:10. Η σημερινή κίνηση του προαστιακού της Συμφερόπολης και των διεθνών αμαξοστοιχιών ακολουθούν κανονικά το πρόγραμμά τους, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του Σιδηρ.σταθμού. της Συμφερόπολης.


14:34 Μασκοφόροι άνδρες κατέλαβαν τα συνδικάτα και αρνούνται να μιλήσουν στα μέσα ενημέρωσης.

14:30. Ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας είναι σε θέση να μπλοκάρει μόνιμα το λιμάνι της Μπαλακλάβα.

--Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr