Έρχεται αύριο ο ΥΠΕΞ Ισραήλ στην Αθήνα


Μάρτιος 19, 2014.

Στις 20 Μαρτίου, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Avigdor Lieberman, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, όπου θα έχει συνομιλίες με την ηγεσία της χώρας.


Ο Λίμπερμαν θα έχει σειρά συναντήσεων σε ανώτατο επίπεδο στην πρωτεύουσα της Ελλάδας. Συγκεκριμένα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, τον υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, τον υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον υπουργό Δημόσιας Ασφάλειας, Νίκο Δένδια.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Λίμπερμαν θα συναντηθεί με τους ηγέτες της εβραϊκής κοινότητας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Λίμπερμαν, ανάμεσα στο Ισραήλ και την Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, υπάρχει μια τάση σύγκλισης στον τομέα της άμυνας, της οικονομίας και του τουρισμού. Ο υπουργός σημείωσε ότι οι δύο χώρες προτίθενται αν προωθήσουν περαιτέρω την ανάπτυξη αυτών των σχέσεων.

Σημειώνεται- συνεχίζει το ισραηλινό δημοσίευμα- ότι οι σχέσεις  μεταξύ του Ισραήλ και της Ελλάδας, έχουν βελτιωθεί μετά την επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Τελ Αβίβ και Άγκυρας.

Συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο του 2013, ο υπουργός Τουρισμού, Uzi Landau και η συνάδελφός του, Όλγα Κεφαλογιάννη, υπέγραψαν συμφωνία για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr