Ελεύθερες οι μοναχές της Μααλούλα


Μάρτιος 9, 2014.

Οι δώδεκα μοναχές που είχαν απαχθεί στη Συρία και κρατούνταν για περισσότερο από τρεις μήνες , έχουν αφεθεί ελεύθερες και βρίσκονται καθ’ οδόν προς τη Δαμασκό μέσω Λιβάνου, ανέφερε μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου, την Κυριακή.


Η πηγή είπε ότι οι μοναχές είχαν μεταφερθεί στην πόλη του Λιβάνου, Αρσάλ στα μέσα της εβδομάδας  και τώρα βρίσκονται καθ’ οδόν προς τη Συρία.

Η μοναχές είχαν  απαχθεί το Δεκέμβριο, όταν οι ισλαμιστές κατέλαβαν μια αρχαία συνοικία στην χριστιανική πόλη Μααλούλα, βόρεια της Δαμασκού.

Αφού απήχθησαν από το ελληνικό  Ορθόδοξο μοναστήρι της Αγίας Θέκλας στη Μααλούλα, φέρεται να κινήθηκαν προς την πόλη Γιαμπρούντ, περίπου  20 χιλιόμετρα βόρεια, όπου ήταν το επίκεντρο των στρατιωτικών επιχειρήσεων της κυβέρνησης της Συρίας.

Ο Ελληνο-Ορθόδοξος επίσκοπος της Συρίας,  Λουκάς αλ Χούρι  χαιρέτισε την είδηση: «η προέλαση του συριακού στρατού στην Γιαμπρούλ διευκόλυνε τη διαδικασία αυτή», είπε.

Ήταν ασαφές που κρατούνταν οι καλόγριες  που τώρα αφέθηκαν ελεύθερες.
Η χριστιανική κοινότητα της Συρίας, προσπάθησε σε γενικές γραμμές να μείνει στο περιθώριο της εμφύλιας σύγκρουσης στη Συρία, όπου σκοτώθηκαν δεκάδες άτομα, αναφέρει το τούρκικο Dunyabulteni.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr