Σκόπια: Αντιπαράθεση DUI- Γκρούεφσκι για τους ψηφοφόρους φάντασμα


Το αλβανικό κόμμα καταγγέλλει για ψηφοφόρους φαντάσματα και πεθαμένους, από τη σλαβική μειονότητα της Αλβανίας

Μάρτιος 20, 2014.

Οι ψηφοφόροι του δήμου Πούστες της Αλβανίας,  έγινε ένα ακόμη πρόβλημα μεταξύ του Γκρούεφσκι (VMRO-DPMNE) και του Αχμέτι (DUI).


Το αλβανικό κόμμα των Σκοπίων ζητά να εξαιρεθούν από τους εκλογικούς καταλόγους όλοι οι Σλάβοι που προέρχονται και ζουν στην Αλβανία και είναι εγγεγραμμένοι στο δήμο του Κέντρου των Σκοπίων, στο Κίτσεβο και στο Ρέσεν. Το κόμμα του Γκρούεφσκι ανταπαντά ότι το DUI άρχισε εκστρατεία λάσπης.

Το ζήτημα των εγγεγραμμένων ως πολιτών του νοτιοσλαβικού κράτους, των κατοίκων της ανατολικής Αλβανίας που ήρθε χθες στο προσκήνιο, θα εξετασθεί από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, πιθανόν, αύριο.

Ο αντιπρόεδρος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, Σούμπχι Γιακούπι, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ενδοιασμοί στην Επιτροπή και θα αντιδράσει στο γεγονός αυτό, εφ’ όσον είναι πραγματικό, και οι ψηφοφόροι αυτοί θα διαγραφούν από τους καταλόγους.

Χθες το DUI παρουσίασε 455 ψηφοφόρους Σλάβους, οι οποίοι δεν είναι πολίτες του νοτιοσλαβικού κράτους, αλλά παρουσιάζονται ως κάτοικοι της χώρας προκειμένου να ψηφίσουν ως μετανάστες.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr