Το ρουμανικό τίμημα στο NATO: 26 νεκροί Ρουμάνοι στρατιώτες


Μάρτιος 30, 2014.

Ο αριθμός των Ρουμάνων στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους σε  αποστολές του NATO,έχει ανέλθει στους 26, σύμφωνα με δημοσίευμα του ρουμανικού πρακτορείου ειδήσεων.


Οι περισσότεροι θάνατοι αναφέρονται σε εκρήξεις αυτοσχέδιων μηχανισμών που ενεργοποιήθηκαν  κατά την άσκηση περιπολίας αμφίβιων τεθωρακισμένων.

Από τα πρώτα χρόνια της ένταξης της Ρουμανίας στο NATO,  έχει συμμετάσχει σε αποστολές στα Δυτικά Βαλκάνια, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και τη Βόρεια Αφρική.

Κατά τη διάρκεια των αποστολών ο ρουμανικός στρατός είχε μια παρουσία με συνολικό αριθμό 40 χιλιάδων στρατιωτών σε διάφορα θέατρα. Στο Αφγανιστάν και στο Κοσσυφοπέδιο η διαδικασία συμμετοχής είναι σε εξέλιξη.

Ο αριθμός των Ρουμάνων στρατιωτών που τραυματίστηκαν σε αυτές τις δραστηριότητες είναι πάνω από 140. Επίσης ένας Ρουμάνος διπλωμάτης σκοτώθηκε στο Αφγανιστάν.

Η πρώτη αποστολή της Ρουμανίας σε νατοϊκή αποστολή ήταν τον Ιούνιο του 2002 στο Αφγανιστάν, αρκετούς μήνες πριν προσκληθεί να ενταχθεί στο NATO.
Ο μεγαλύτερος αριθμός των ρουμανικών στρατευμάτων στο θέατρο των μαχών ήταν το 2011 με συμμετοχή 2.000 στην αποστολή της ISAF-Δύναμη βοήθειας για Ασφάλεια στο Αφγανιστάν-.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr