Shekulli: «Ο Καμμένος θέτει θέμα Βόρειας Ηπείρου»


 «Ο επικεφαλής του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες» ζήτησε από τη Βουλή των Ελλήνων να συζητήσουν για το θέμα της Βορείου Ηπείρου», γράφει με έντονα γράμματα η αλβανική Σέκουλι.

Μάρτιος 2, 2014.

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων- γράφει το αλβανικό δημοσίευμα- έγινε αναφορά για το θέμα της λεγόμενης Βορείου Ηπείρου. Ο πρόεδρος του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες», ο Πάνος Καμμένος, κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση ότι αγνοεί σημαντικά εθνικά θέματα, όπως αυτό της Βορείου Ηπείρου.


Ο Καμμένος προέβη στις δηλώσεις αυτές- συνεχίζει το δημοσίευμα- κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, όπου συζητήθηκαν εθνικά θέματα, όπως η Κύπρος και η Μακεδονία.

«Αυτή τη στιγμή το κύριο θέμα είναι η ελληνική μειονότητα, η μειονότητα της Βορείου Ηπείρου.  Η εμπόλεμη κατάσταση είναι κάτι άλλο, το οποίο μπορούμε να συζητήσουμε σε ειδική συνεδρίαση», είπε ο Καμμένος. Στη συνέχεια έκανε μια αναφορά σχετικά με τα προβλήματα τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, αντιμετωπίζουν στη Βόρειο Ήπειρο.

«Υπάρχει σαφής παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Υπάρχει τρομοκρατία, παραβίαση των διεθνών κανόνων στις εκλογές, το οποίο παρατήρησε και η αποστολή του ΟΑΣΕ. Το αλβανικό κοινοβούλιο ασχολείται με κάποια θέματα που έχουν κλείσει, για το παρελθόν, για φιλο-ναζιστικές ομάδες που λειτούργησαν κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, υπάρχου ακόμη και αξιώσεις επί του ελληνικού εδάφους. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω, πως είναι δυνατόν η Ελλάδα ζητάει την ένταξη της χώρας αυτής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου γίνονται  παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου;», ρώτησε ο Καμμένος [σύμφωνα με την Σέκουλι].

Συνοψίζοντας είπε ότι «η κυβέρνηση ανέχεται  τις δηλώσεις των εξτρεμιστικών στοιχείων στο αλβανικό κοινοβούλιο που ενδέχεται να δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα».

Ο Πάνος Καμμένος είναι επικεφαλής του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες» που είναι ένα κοινοβουλευτικό ακροδεξιό κόμμα, διευκρινίζει τη αλβανική Shekulli.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr