Τουρκία: Ο Ερντογάν παραδέχθηκε ότι το Twitter έκλεισε γιατί το ζήτησε ο ίδιος


Μάρτιος 24, 2014.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παραδέχθηκε ότι η υπηρεσία microblogging Twitter αποκλείστηκε από την προσωπική μεσολάβηση. Νωρίτερα, το Υπουργείο Επικοινωνιών της Τουρκίας ανέφερε ότι ο αποκλεισμός του Twitter έγινε μετά από δικαστική απόφαση.


Η Ερντογάν υπερασπίστηκε την θέση του ότι ήταν αποτελεί ένα προληπτικό μέτρο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Hurriyet».

«Δεν καταλαβαίνω πως κανονικοί άνθρπωποι μπορούν και εξακολουθούν να υπερασπίζονται το Facebook, το YouTube, το Twitter  κ.ά. που μεταδίδουν κύκλους ψεμάτων», είπε ο Τούρκος ηγέτης σε προεκλογική ομιλία του και συνέχισε: 

«αναγκάστηκα να αναλάβω δράση, καθώς η χώρα μου απειλούνταν. Ακόμη και εάν όλος ο κόσμος αντιτίθεται, το Twitter, Facebook, και το YouTube, είναι υποχρεωμένα να σέβονται τους νόμους της Τουρκίας.. αυτή δεν είναι Μπανανία».

Σύμφωνα με τον Ερντογάν το Twitter ενεργεί σύμφωνα με τους νόμους των ΗΠΑ και του Καναδά, αλλά όχι με τους νόμους χωρών όπως η Αίγυπτος και η Τουρκία.

Πολλοί ειδικοί έχουν συνδέσει την απόφαση αυτή εξαιτίας του εκτεταμένου σκανδάλου διαφθοράς, στο οποίο εμπλέκεται το άμεσο περιβάλλον του Τούρκου πρωθυπουργού, με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στο Twitter. Και ο Ερντογάν ορκίστηκε να το ‘ξεριζώσει’ από την Τουρκία...

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr