Βουλγαρία: Ακροδεξιό κόμμα καλωσορίζει τη Victoria Nuland με « F*ck USA»




Μάρτιος 30, 2014.

Το ακροδεξιό κόμμα  της Βουλγαρίας ‘Ataka’ ζητάει η βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ να κηρυχθεί ‘persona non grata’, επειδή καθοδηγούσε προσωπικά το εγκληματικό πραξικόπημα στο Κίεβο.


Βουλευτές από το κόμμα Ataka θα συναντηθούν αύριο με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για της επιδώσουν την απάντηση στην φράση της « fuck off European Union» που είπε σε συνομιλία της με τον πρέσβη των ΗΠΑ, στο Κίεβο.

Επειδή η Βουλγαρία βρίσκεται στην ΕΕ, αυτό σημαίνει ότι η βρισιά αυτή ήταν και κατά της χώρας μας. «Fuck off USA» θα είναι η απάντηση του Ataka, ανέφερε το γραφείο Τύπου του κόμματος.

Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος του κόμματος, Βόλεν Σίντεροφ, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την έλλειψη  πληροφοριών σχετικά με την ξαφνική επίσκεψη της Nuland  στη χώρα.

«Κάποιο μυστικό κρύβει αυτή η επίσκεψη», είπε.

Το ‘Ataka’ υποπτεύεται ότι η Νούλαντ θα ασκήσει πιέσεις για την εξάλειψη του μορατόριουμ στο σχιστολιθικό αέριο και η Βουλγαρία να ενδώσει εν λευκώ για την επέκταση του NATO προς την Ανατολή.

Δεν αποκλείεται, οι Βούλγαροι ηγέτες να πιεσθούν περισσότερο για να δεχθούν πιο σοβαρές οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, οι οποίες θα είναι επιζήμιες για Βουλγαρία ή να παραχωρήσουν βουλγαρικό έδαφος για να χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικούς σκοπούς κατά της Ρωσίας, επισημαίνει το δημοσίευμα του βουλγαρικού Μπλίτζ.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr