Ουκρανία: Ο αρχηγός του «Δεξιού Τομέα» κάλεσε τα μέλη να αναλάβουν δράση


Απρίλιος 12, 2014.

Ο αρχηγός του νεοναζιστικού κινήματος «Δεξιός Τομέας», Ντμίτρι Γιάρος, κάλεσε όλους τους συντρόφους του και συνειδητούς Ουκρανούς να κινητοποιηθούν και να αναλάβουν δράση εν όψει των γεγονότων που διαδραματίζονται στην ανατολική Ουκρανία.


«Σε αυτές τις ώρες στην ανατολική Ουκρανία γίνεται μια επανάληψη  του σεναρίου της Κριμαίας. Εγκληματικές ομάδες  μετά από παρότρυνση της Μόσχας κατέλαβαν τις δομές της εξουσίας και εισέβαλαν στα κτήρια, αναγκάζοντας  τους επικεφαλείς να γράψουν επιστολές παραίτησης, ενώ αστυνομικοί βρίσκονται σε ομηρία», ανέφερε ο Γιάρος σε μήνυμά του που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει αδράνεια από την κεντρική κυβέρνηση και ιδιαίτερα από το υπουργείο Εσωτερικών.

«Το Κρεμλίνο ελπίζει να αποκτήσει τις ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας, χωρίς να συναντήσει καμία αντίσταση από την κυβέρνηση του Κιέβου... δεδομένης της κατάστασης, διατάσσω πλήρη κινητοποίηση για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας»,είπε ο Γιάρος.

Προέτρεψε, επίσης, τις δυνάμεις ασφαλείας «να μην αναμειχθούν στις δράσεις του «Δεξιού Τομέα», αλλά να τον βοηθήσουν για να αποκαταστήσουν την τάξη στην ουκρανική επικράτεια».

Επιπρόσθετα, κάλεσε το λαό να προβεί σε συλλαλητήρια και πικετοφορίες προκειμένου να πιέσει την κυβέρνηση να δραστηριοποιηθεί, σύμφωνα με το Νόβι Ρεγκιόν.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr