Βούλγαρος εθνικιστής έλαβε παράσημο στη Ρωσία


Ο Βόλεν Σιντέροφ  (δ) λαμβάνει το παράσημο από τον Μπόρις Βολίνοφ

«Η ΕΕ πρέπει να αλλάξει ή να διαλυθεί»

Απρίλιος 26, 2014.

Σήμερα στη Μόσχα ο κοσμοναύτης και Ήρωας της Σοβιετικής Ένωσης, Μπόρις Βολίνοφ απένειμε στον ηγέτη του εθνικιστικού κόμματος της Βουλγαρίας «Ataka» Βόλεν Σιντέροφ, το παράσημο «Αστέρι της Πατρίδας».


Η απονομή έγινε στον Σιντέροφ έπειτα από πρόταση της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας «για τη συμβολή του στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ της Βουλγαρίας και της Ρωσίας».

Ο Βόλεν Σιντέροφ ήταν ο μόνος Βούλγαρος πολιτικός που υπερασπίστηκε την ανεξαρτησία και ένταξη της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Σύμφωνα με τον κεντροδεξιό Τύπο της Βουλγαρίας,  η απονομή στο κόμμα ‘Ataka’, σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Για μένα, ως Βούλγαρος πολιτικός, είναι μεγάλη τιμή να λάβω το Παράσημο «Αστέρι της Πατρίδας». Κατ’ αρχήν αυτό αποτελεί και την έναρξη της εκστρατείας του κόμματος μας «Ataka» για τις ευρωπαϊκές εκλογές. Εγώ και οι συνάδελφοί μου που είναι επικεφαλής στην εκλογική λίστα του «Ataka», εκφράζουμε τους Βούλγαρους οι οποίοι πιστεύουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια δομή που πρέπει να αλλάξει ή να διαλυθεί», είπε ο Βόλεν Σιντέροφ κατά την παραλαβή του βραβείου.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr