Τρίτη, 1 Απριλίου 2014

Σερβία στις Βρυξέλλες: «Δεν συμμετέχουμε στις οικονομικές κυρώσεις προς τη Ρωσία»


Απρίλιος 1, 2014.

Βελιγράδι.

Η σερβική αντιπροσωπεία που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις με το Κοσσυφοπέδιο, στις Βρυξέλλες, κατά τη συνάντηση της με την Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, Catherine Ashton, ανακοίνωσε ότι η Σερβία διατηρεί τη στάση του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας κάθε κράτους-μέλους του ΟΗΕ, αλλά, δεν θα θεσπίσει κυρώσεις κατά της Ρωσίας.


Πριν από τον τελευταίο γύρο των διαπραγματεύσεων, τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, έγραψαν ότι οι δυτικές χώρες επιζητούν από τον μελλοντικό πρωθυπουργό της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, να εντάξει τη χώρα του μεταξύ των κρατών που έχουν θεσπίσει κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Μετά τη συνάντηση στις Βρυξέλλες με την Ashton, ο Βούτσιτς, δήλωσε ότι η Σερβία δεν πρόκειται να θεσπίσει ποτέ κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αλλά σέβεται την εδαφική ακεραιότητα κάθε κράτους-μέλους των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με το πρακτορείο Beta.


--Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr