Ο Ερντογάν ζήτησε από τον Πούτιν την ‘προστασία’ των Τατάρων της Κριμαίας


Απρίλιος 18, 2014.

Άγκυρα.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέ Ταγίπ Ερντογάν, επικοινώνησε τηλεφωνικά με το Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, την Πέμπτη το βράδυ για να συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις.


Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, αναφέρθηκε ότι ο Ερντογάν εξέφρασε την ανησυχία του για την τύχη των Τατάρων της Κριμαίας στην χερσόνησο που ενσωματώθηκε στη Ρωσία νωρίτερα αυτόν το μήνα.

Στα 25 λεπτά της συνομιλίας, ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε  τη σημασία της διατήρησης των δικαιωμάτων των τουρκόφωνων μουσουλμάνων Τατάρων στην Κριμαία, οι οποίοι παρά το γεγονός ότι αποτελούσαν παλαιότερα την πλειοψηφία στην χερσόνησο, σήμερα είναι μειοψηφία.

Μάλιστα – σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα- νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο ηγέτης των Τατάρων της Κριμαίας, Μουσταφά Τζεμίλεφ, για τις προσπάθειες του στην υπεράσπιση του λαού του, του απενεμήθη το Μετάλλιο της Επικρατείας, η υψηλή διάκριση στην Τουρκία, σε μια τελετή στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr