Βουλγαρία: Η πολεμική αεροπορία είναι εξαρτώμενη από τα ρωσικά ανταλλακτικά


Απρίλιος 2, 2014.

Κατά την περσινή χρονιά, τα βουλγαρικά πολεμικά αεροσκάφη κινήθηκαν σε τόσο έντονους ρυθμούς, που αποτελεί ρεκόρ απογειώσεων,  για τα τελευταία 20 έτη.


Ο πρόεδρος της Βουλγαρία, Ρόσεν Πλεβνέλιεφ,  προβαίνοντας σε μια αποτίμηση για την κατάσταση των βουλγαρικών αεροσκαφών, δεν έκρυψε την απαισιοδοξία του για την ικανότητα τους.

Διετύπωσε, μάλιστα, και το ερώτημα κατά την επίσκεψή του την 1η Απριλίου στην Πολεμική Αεροπορία:  «εάν υποστούν όλες τις αναγκαίες τεχνικές συντηρήσεις,  η κατάστασή τους, θα γίνει ικανοποιητική;» Εννοώντας, προφανώς, ότι δεν θα αλλάξει ουσιωδώς η κατάσταση.

Ο υπουργός Άμυνας επεσήμανε ότι η Βουλγαρία, τόσο στην ενέργεια όσο και στη συντήρηση των στρατιωτικών υλικών, συμπεριλαμβανομένων των ανταλλακτικών των πολεμικών αεροσκαφών είναι εξαρτώμενη από τη Ρωσία.

Σήμερα, εξάλλου,  ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Πλάμεν Ορεσάρσκι, τόνισε ότι η Βουλγαρία, βρίσκεται σε μια ισορροπημένη θέση μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας, όσον αφορά τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Πρόσθεσε ότι η χώρα οφείλει να κρατήσει αυτήν την ισορροπία για πολλούς ευνόητους λόγους.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr