Οι Ουκρανοί μετανάστες στην Ιταλία έτοιμοι να πολεμήσουν για την Ουκρανία


Απρίλιος 26, 2014.

Οι Ουκρανοί μετανάστες στην Ιταλία υποστηρίζουν ενεργά τις εκδηλώσεις για την ανεξαρτησία της χώρας τους και είναι διατεθειμένοι να ταξιδεύσουν στην πατρίδα τους για να αγωνιστούν.


Αυτό δήλωσε  ο πρόεδρος της χριστιανικής κοινότητας των Ουκρανών στην Ιταλία, Όλες Γκοροντέτσκι -Олесь Городецкий, όπως δημοσιεύει η ηλεκτρονική πύλη της ουκρανικής διασποράς.

«Έχουν οργανωθεί εκατοντάδες στη Ρώμη, οι οποίοι συμμετέχουν σε μαθήματα για ιατρική βοήθεια και άλλες εκπαιδεύσεις. Αυτοί οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν την Ιταλία να πάνε να αγωνιστούν για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας. Μερικοί από τους νέους συμμετέχουν για την υπεράσπιση της Ουκρανίας στο εξωτερικό με κάθε τρόπο», δήλωσε ο Γκοροντέτσκι.
Υπενθυμίζεται ότι οι Ουκρανοί στην Ιταλία, υποστήριξαν ενεργά την εκδήλωση του Μαϊντάν στο Κίεβο.

«Οι Ουκρανοί της Ιταλίας έφευγαν από τις δουλειές του για να συμμετάσχουν σε διαδηλώσεις υποστήριξης του Ευρωμαϊντάν.Οι Ουκρανοί έχουν γίνει οι καλύτεροι πρέσβεις της Ουκρανίας στον κόσμο.

Πρώτον, κάναμε συνεχείς πολιορκίες στα προξενεία και τα διπλωματικά ιδρύματα τη Ουκρανίας, ασκώντας πίεση τους υπαλλήλους του καθεστώτος του Βίκτορα Γιανουκόβιτς.

Δεύτερον, συγκεντρώσαμε κεφάλαια και υλική βοήθεια για τους συμμετέχοντες στο Μαϊντάν. Ενισχύσαμε με χρήματα το δημόσιο τομέα για αυτοάμυνα και άλλες δομές του Μαϊντάν. Συνολικά στείλαμε 100 χιλιάδες ευρώ.

Τρίτον, Ενημερώσαμε την ιταλική κοινωνία σχετικά με τι πραγματικά συμβαίνει στην Ουκρανία. Αυτό έγινε με δημοσιεύσεις, συνεντεύξεις, τηλεοπτικές εκπομπές, ραδιοφωνικές εκπομπές», είπε ο πρόεδρος της χριστιανικής κοινότητας των Ουκρανών στην Ιταλία.

Ο Γκοροντέτσκι πρόσθεσε ακόμη ότι αρκετοί τραυματισμένοι διαδηλωτές του Κιέβου, υποβάλλονται σε θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας τους στην Ιταλία.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr