Βουλγαρία: Η διάθεση των σωλήνων για το South Stream θα αρχίσει το Μάιο


Προειδοποιήσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Απρίλιος 26, 2014.

Σύντομα θα υπογραφεί η προμήθεια του εξοπλισμού και υλικών για τις κατασκευαστικές εργασίες  και η κατάρτιση του προσωπικού, δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας ‘Gazprom’, Αλεξέι Μίλερ, σε μήνυμά του που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της εταιρείας.


Η βασική κατασκευή του οδικού τμήματος του «South Stream» στη Βουλγαρία και τη Σερβία θα ξεκινήσει αυτό το καλοκαίρι, ήδη από το Μάιο, θα ξεκινήσει η διάθεση των σωλήνων του αγωγού.

Στη Βουλγαρία, σύντομα θα υπογραφεί η προμήθεια εξοπλισμού και των υλικών, οι κατασκευαστικές εργασίες, η εκπαίδευση του προσωπικού και η ανάθεση του τμήματος του αγωγού, σύμφωνα με το μήνυμα, μετά από μια συνεδρίαση της ηγεσίας της ‘Gazprom’.

Ωστόσο, σε συνέντευξή του, στο «Horizon», χθες, η Sabine Berger εκπρόσωπος της Επιτρόπου της ΕΕ για την ενέργεια Günther Oettinger, προειδοποίησε ότι η ευρωπαϊκή επιτροπή αναμένει από τη Βουλγαρία να εξασφαλίσει όχι μόνο τη λειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου «South Stream», σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, αλλά να επιβλέψειτην ανάπτυξη και την υλοποίηση του έργου.

Πρόσθεσε ότι η Επιτροπή εκφράζει την ανησυχία ότι οι προτεινόμενες τροποποιήσεις του νόμου για την ενέργεια, που διαιρούν το «South Stream» σε ξεχωριστά μέρη, δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες της εσωτερικής αγοράς ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Εάν το «South Stream» θα κατασκευασθεί  ή θα αρχίσουν να εργάζονται κατά παράβαση του ευρωπαϊκού δικαίου, θα λάβουμε εύλογα μέτρα για να εξασφαλίσει τη συμμόρφωση», προειδοποίησε η Sabine Berger, αναφέρει το βουλγαρικό Μπλίτζ.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr