Συρία: Ο στρατός της Συρίας συνεχίζει την προέλαση




Φωτό από το ‘Sana’  της 11ης Σεπτεμβρίου 2013, στρατιώτης στο χωριό Μααλούλα

Απρίλιος 14, 2014.

Μααλούλα.

Τα κυβερνητικά στρατεύματα της Συρίας κατέλαβαν τουλάχιστον τρεις παραμεθόριες κοινότητες, συμπεριλαμβανομένης της αρχαίας χριστιανικής κωμόπολης βόρεια της Δαμασκού, Μααλούλα.


 Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης και τους διεθνείς ακτιβιστές, οι οποίοι επισημαίνουν ότι τα ανταρτικά οχυρά κατά μήκος των συνόρων με το Λίβανο έχουν όλα καταρρεύσει.

Έχουν καταληφθεί οι πόλεις Σάρχα, Μααλούλα και Τζιμπέν, ενώ συνεχίζονται οι επιτυχίες του στρατού στην περιοχή της Καλαμούν, στα σύνορα με το Λίβανο.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας γράφει ότι οι δυνάμεις πιστές στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, κατέλαβαν την Σάρχα νωρίς το πρωί της Δευτέρας, πριν είχαν κατατροπώσει τους αντάρτες από τη Μααλούλα, ένα αρχαίο χριστιανικό χωριό που βρίσκεται στους πρόποδες βραχώδους λόφου.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις υποστηρίζονται από τους μαχητές της Χεζμπολάχ και  φιλοκυβερνητικές ομάδες πολιτοφυλακής, σημειώνει η λιβανική Σταρ.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr