Μασούντ Μπαρζανί: Σύντομα θα δημιουργηθεί ανεξάρτητο Κουρδιστάν


Απρίλιος 9, 2014.

Ο πρόεδρος της ιρακινής περιφερειακής κυβέρνησης του Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί, μιλώντας στην τηλεόραση της Βρετανίας, Sky News, τόνισε ότι λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Κούρδοι με τους Άραβες, «προσανατολιζόμαστε στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου κουρδικού κράτους».


Ο Μπαρζανί αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιφερειακή διοίκηση με την Βαγδάτη και επεσήμανε πως το επόμενο βήμα θα ήταν «μια συνομοσπονδία με ένα ανεξάρτητο κουρδικό κράτος».

Ο ίδιος τόνισε ότι η κεντρική κυβέρνηση του Ιράκ, ειδικά για την περιοχή του Κουρδιστάν, έχει μειώσει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και των Peshmerga (ένοπλο τμήμα των Κούρδων) και για τα πετρέλαια στην περιοχή υπάρχει παρεξήγηση μεταξύ Βαγδάτης και Αρμπίλ.

Ωστόσο, δήλωσε ότι αν και έχουν επιλυθεί πολλά προβλήματα μέσω του διαλόγου με την Βαγδάτη, η σύγκρουση μεταξύ των δύο πλευρών έχει εμβαθύνει, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr