Αίγυπτος: Επίσκεψη ρωσικής στρατιωτικής αντιπροσωπείας



Απρίλιος 9, 2014.

Κάιρο.

Ρωσική στρατιωτική αντιπροσωπεία, 19 αξιωματούχων,  έφθασε στο Κάιρο, την Τετάρτη, για μια πολυήμερη επίσκεψη στην Αίγυπτο, σύμφωνα με πηγή ασφαλείας του διεθνούς αεροδρομίου του Καΐρου. Είναι η τρίτη αντιπροσωπεία που έρχεται στο Κάιρο κατά το τελευταίο δίμηνο.

Η ατζέντα των συζητήσεων  της αντιπροσωπείας με τις αιγυπτιακές αρχές είναι ασαφής, τονίζει το δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται ότι μια υψηλού επιπέδου ρωσική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον διοικητή της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, Βίκτορ Μποντάρεφ, είχε έρθει στο Κάιρο τον Φεβρουάριο, η επίσκεψή του χαρακτηρίστηκε αιφνιδιαστική. 

Ακολούθησε η δεύτερη αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον κορυφαίο διοικητής της Ρωσικής Αεράμυνας, ο οποίος είχε  συνομιλίες με Αιγύπτιους Αξιωματούχους.
Κατόπιν αυτών, ο πρώην αρχηγός του αιγυπτιακού στρατού,  Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, επισκέφθηκε τη Μόσχα, όπου οι Ρώσοι αξιωματούχοι συμφώνησαν να ενισχύσουν τη διμερή στρατιωτική συνεργασία.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου και ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, είχαν επισκεφθεί το Κάιρο. Ήταν η πρώτη επίσκεψη, ενός Ρώσου υπουργού Άμυνας στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα από το 1971.

Η επίσκεψη του Νοεμβρίου, ήρθε εν μέσω αναφορών για συμφωνία τεσσάρων δισεκατομμυρίων δολαρίων ρωσικών οπλικών συστημάτων προς την Αίγυπτο, που μέχρι πρότινος ήταν παραδοσιακός σύμμαχος των ΗΠΑ στην περιοχή.


--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr