Οι Ουκρανοί στην Οδησσό σκάβουν χαρακώματα


Απρίλιος 8, 2014.

Οι συνοριοφύλακες της Ουκρανικής υπηρεσίας συνόρων, άρχισαν τη δημιουργία χαρακωμάτων στις ακτές της Οδησσού.

Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσαν η Υπηρεσία Τύπου της Νότιας περιφερειακής διεύθυνσης συνόρων και δήλωσε ότι γίνεται ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων τόσο στα σύνορα, όσο και στις ακτές της χώρας.


«Όλα τα έργα πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης για βελτίωση της απόδοσης της υπηρεσίας σε σχέση με την κατάσταση που διέρχεται η χώρα», ανέφερε η ανακοίνωση της Υπηρεσίας.

Η διάνοιξη χαρακωμάτων έγινε με αφορμή πληροφοριών των μυστικών υπηρεσιών ότι  τα ρωσικά στρατεύματα ετοιμάζουν αποβίβαση στην περιοχή της Οδησσού και του Χέρσου.

«Χθες το βράδυ στη Σεβαστούπολη, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, είχαν τεθεί σε ετοιμότητα για φόρτωση οκτώ ρωσικά αποβατικά σκάφη. Το προσωπικό και τα όπλα δεν έχουν φορτωθεί ακόμη και πιθανολογείται ότι θα επιδιώξουν αποβίβαση στις περιοχές της Οδησσού και του Χέρσου», ανέφερε  η πηγή.


Ωστόσο, μια τέτοια περίπτωση θεωρείται «μάλλον απίθανη», γιατί η Ρωσία δεν προσβλέπει στις νότιες περιοχές της χώρας, αλλά στις ανατολικές  που υπάρχει μια αυτονομιστική τάση, σημειώνει το δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr