Ισραήλ: Δεν υπάρχει σύνδεση του αντισημιτισμού με τη κρίση στην Ουκρανία


Απρίλιος 24, 2014.

Το Ισραήλ αναφερόμενο την Πέμπτη σε ισχυρισμούς ότι ο αντισημιτισμός στην Ουκρανία συνδέεται με την αντιπαράθεση του Κιέβου με τη Ρωσία, προέβη σε μια μετριοπαθή εκτίμηση εκτιμώντας την αντιπαράθεση Μόσχας και Ουάσιγκτον και σαφώς αποφεύγοντας την συμπαράσταση σε κάποια πλευρά στις αντιμαχίες Ανατολής Δύσης.


Η Μόσχα προβάλει τους  ισχυρισμούς του αντισημιτισμού της φιλοδυτικής κυβέρνησης στην Ουκρανία. Ενώ η Ουάσιγκτον καταδίκασε ένα περιστατικό σε μια πόλη, όπου υπάρχει ισχυρό φιλο-ρωσικό κίνημα, όπου μοιράστηκαν φυλλάδια που χρησιμοποίησαν τη γλώσσα του Ολοκαυτώματος.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Αβιγκντόρ  Λίπερμαν, απέρριψε όποια σύνδεση στην πεντάμηνη  ουκρανική αναταραχή με τους 200 χιλιάδες Εβραίους που ζουν στην Ουκρανία.

«Δεν υπάρχει συγκεκριμένη δράση εναντίον των Εβραίων κατά τη διάρκεια της  πολιτικής κρίσης», δήλωσε ο Λίμπερμαν σε έναν Ρώσο συνομιλητή που μεγάλωσε στη Μολδαβία, όταν ήταν μία από τις δημοκρατίες της Σοβιετικής Ένωσης.

Σημειώνεται ότι ο Λίμπερμαν ( ο ίδιος είναι ρωσόφωνος και υποστηρίζεται ισχυρά από τους ρωσόφωνους Εβραίους) είναι ο ιθύνων νους της πολιτικής του πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου για στενότερες σχέσεις με τη Ρωσία, ως διορατικός πολιτικός.

«Ορισμένα συμβάντα που δυστυχώς συμβαίνουν σε κάθε χώρα κατά των Εβραίων δεν αποτελούν φαινόμενα αντισημιτισμού που να συνδέονται κατ’ ανάγκη με πολιτικά γεγονότα, αλλά τώρα λόγω των πολιτικών γεγονότων δίνονται σε αυτά ασυνήθιστη προσοχή», δήλωσε σε ισραηλινό ραδιόφωνο.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr