Ρωσική στρατιωτική πηγή: Το αμερικανικό αντιτορπιλικό κατευθύνεται στην Οδησσό


Απρίλιος 11, 2014.

Πηγή από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, την Παρασκευή, ανέφερε ότι το αντιτορπιλικό των ΗΠΑ «Donald Cook», που βρίσκεται, ήδη, στη Μαύρη Θάλασσα από την Πέμπτη, έχει πορεία προς το λιμάνι της Οδησσού της Ουκρανίας.


Η πηγή τόνισε ότι δεν ήταν δυνατό να επιβεβαιώσει τους σκοπούς της επίσκεψης. Ωστόσο,  πρόσθεσε ότι  το υπουργείο Άμυνας έχει υπόψη του τη διέλευση του γαλλικού πολεμικού «Dupuy-de-Lôme»,  από τα Στενά του Βοσπόρου, το οποίο ισχυρίζεται ότι  ήρθε στον Εύξεινο Πόντο για «να αξιολογήσει την κατάσταση».


Σχολιάζοντας την παρουσία των ξένων πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα, ο Τούρκος πολιτικός επιστήμονας  Fatih Er, δήλωσε στο Ria Novosti, ότι είναι απίθανο η είσοδος αυτών των πλοίων να επηρεάσει τη Ρωσία ή να ξεκινήσει μια στρατιωτική επιχείρηση.

«Απλά, οι Αμερικανοί θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα, ότι βρίσκονται πίσω από τους Ευρωπαίους φίλους και συμμάχους τους», είπε και πρόσθεσε ότι  σύμφωνα με δηλώσεις  του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ και των ευρωπαίων ηγετών, ενδέχεται οι ΗΠΑ να αναλάβουν κάποια προσέγγιση κατά της Συρίας».

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr