Η Τουρκία συνδράμει στο NATO με αεροπλάνο ανεφοδιασμού


Απρίλιος 11, 2014.

Άγκυρα.

Η τουρκική πολεμική αεροπορία θα συνδράμει, με σκάφος ανεφοδιασμού,  στο σχεδιασμό του  NATO, για την ενίσχυση της άμυνας των συμμαχικών χωρών, που βρίσκονται σε άμεση γειτνίαση με τα ρωσικά σύνορα, σύμφωνα με πηγές της Συμμαχίας.

Πηγές αναφέρουν ότι τα τουρκικά αεροσκάφη και ο στόλος,  θα λειτουργούν με το σύστημα ‘Airborne Warning and Control’ [σύστημα αναγνώρισης αεροσκαφών, πλοίων και οχημάτων), το οποίο έχει αναπτυχθεί στη Ρουμανία και την Πολωνία.

Το NATO ανέστειλε κάθε πρακτική συνεργασία με τη Ρωσία, μετά την ψήφιση της Κριμαίας να ενταχθεί στη Ρωσική Ομοσπονδία, στις 16 του προηγούμενου μήνα και διέταξε τους στρατιωτικούς διοικητές  να καταστρώσουν σχέδια για να ενισχύσουν την άμυνα των μελών της Ανατολικής Ευρώπης,  συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης δέκα αεροσκαφών στη Λιθουανία, μετά  την αποστολής έξι αμερικανικών μαχητικών.

Προτάθηκε, επίσης, (σημ. όπως γράψαμε ήδη) να ανοίξει η πρώην σοβιετική βάση στην Εσθονία, στο Αμάρι, για χρήση από το NATO.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr