Τουρκική άσκηση για πολεμική ετοιμότητα Αεροπορίας – Ναυτικού


“Απειλές  για εισβολή στη Συρία”

Απρίλιος 7, 2014.

Στρατιωτική άσκηση μεγάλης έκτασης, διάρκειας 11 ημερών, άρχισε σήμερα  Δευτέρα, στην Τουρκία με την επωνυμία «Anadolu Kartallari» [Αετός της Ανατολίας] με κύρια έδρα το Ικόνιο.

Παρά το γεγονός, ότι η ετήσια άσκηση συνήθως πραγματοποιείται με αεροπορικές δυνάμεις άλλων χωρών, φέτος στην άσκηση λαμβάνουν μέρος μόνο εγχώριες δυνάμεις.

Η άσκηση έχει σκοπό τη δοκιμασία των πιλότων των αεροσκαφών σε ένα σενάριο πολέμου- για την πρόληψη του θανάτου των αμάχων κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και διοργανώνεται ετήσια από το 2001.

Λαμβάνουν μέρος, εκτός από τα αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, σημαντικός αριθμός φρεγατών, κορβετών, σκαφών επιθέσεων, ναρκαλιευτικά, υποβρύχια, ελικόπτερα  και θα ριχτούν πραγματικά πυρά για να δοκιμαστεί η ετοιμότητα του τουρκικού ναυτικού.

Το τούρκικο δημοσίευμα σημειώνει ότι η άσκηση είναι μια επίδειξη της δύναμης των ενόπλων δυνάμεων  προς τη Συρία και κυρίως προς την ισλαμική ομάδα «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε» που απείλησε να καταστρέψει τον τάφο του ιδρυτή του Οθωμανισμού του Σουλεϊμάν Σαχ στο Χαλέπι της Συρίας.

Υπονοώντας, σαφώς, ότι είναι μια προετοιμασία  πολεμικής εισβολής στη Συρία.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr