Σαουδάραβες τζιχαντιστές εγκαταλείπουν τη Συρία

                Ο Σαουδάραβας υποστράτηγος Μανσούρα αλ Τούρκι- (φωτο: Reuters)

Απρίλιος 7, 2014.


Ριάντ.

Το υπουργείο Εσωτερικών είπε ότι τουλάχιστον το 25 τοις εκατό των Σαουδαράβων μαχητών έχουν εγκαταλείψει τη Συρία, από την προσφορά της αμνηστίας που ανήγγειλε η υπηρεσία ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας.


«Ενδεχομένως, υπάρχουν ακόμη μαχητές στη Συρία, οι οποίοι δεν γνωρίζουν την αμνηστία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, υποστράτηγος Μανσούρ αλ Τούρκι.

Σε συνέντευξη Τύπου που είχε δοθεί στις 23 Μαρτίου, ο αλ Τούρκι, είπε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει με ακρίβεια τον αριθμό των Σαουδαράβων μαχητών, γιατί πολλοί από αυτούς έχουν διεισδύσει στην Συρία από την Τουρκία.

Αξιωματούχοι είπαν ότι οι Σαουδάραβες που επέστρεψαν ενθαρρύνθηκαν από το διάταγμα του βασιλιά Αμπντουλάχ, τον Φεβρουάριο του 2014.

Το σχετικό διάταγμα απαγόρευσε στους πολίτες της Σαουδικής Αραβίας να συμμετέχουν σε συγκρούσεις στο εξωτερικό καθώς και συμμετοχή τους στην Μουσουλμανική Αδελφότητα, που είχε ηγετικό ρόλο στην εξέγερση στη Συρία, σημειώνει το Word Tribune.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr