Ουκρανία: Οι συλληφθέντες παρατηρητές στο Σλάβιανσκ δεν έχουν σχέση με τον ΟΑΣΕ


Απρίλιος 25, 2014.

Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει το μεσημέρι ότι  λεωφορείο με παρατηρητές του ΟΑΣΕ είχαν καταληφθεί από τρομοκράτες στο δρόμο προς την πόλη Σλάβιανσκ.


Αργά το απόγευμα, ο διεθνής Οργανισμός ανέφερε μέσω του Twitter ότι «όλα τα μέλη της ειδικής αποστολή των παρατηρητών της αποστολής του ΟΑΣΕ είναι ασφαλή και κανείς δεν απουσιάζει».

Οι ουκρανικές αρχές- σημειώνει η τοπική ιστοσελίδα- είχαν δηλώσει ότι συνελήφθησαν παρατηρητές του ΟΑΣΕ και αυτό ήταν παραβίαση των συμφωνιών της Βιέννης του 2011.

Η Λαϊκή Πολιτοφυλακή δια των εκπροσώπων της στην πόλη Σλάβιανσκ δήλωσε ότι δεν συνελήφθη κανείς εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ, όπως ανέφερε το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών. Ενώ αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας είχαν διατυπώσει την άποψη ότι «οι τρομοκράτες αρνήθηκαν να απελευθερώσουν τους ομήρους, χωρίς τη συγκατάθεση των ‘αρμόδιων αρχών της Ρωσικής Ομοσπονδίας’, γράφει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.


--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr