Ουκρανία: Αποκλείστηκε το Σλάβιανσκ από τον στρατό


Απρίλιος 25, 2014.-Βίντεο κατοίκου.

Στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης, αποφασίστηκε ο πλήρης αποκλεισμός της πόλης της ανατολικής Ουκρανίας, Σλάβιανσκ, από τον ουκρανικό στρατό, σύμφωνα με το τοπική ιστοσελίδα.


Ο επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης της Ουκρανίας, Σέρχι Πασίσκσι, δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης ότι «ειδικές μονάδες ασφαλείας της Ουκρανίας ξεκίνησαν τη δεύτερη φάση της επιχείρησης, η οποία είναι  ο πλήρης αποκλεισμός της πόλης Σλάβιανσκ, ώστε να μην υπάρξουν ενισχύσεις στο πρόβλημα», είπε σύμφωνα με την TVI.ua.

 O Πασίσκσι ανέφερε ότι το ‘κλείδωμα’ της πόλης έγινε βάσει πληροφοριών ότι «οι τρομοκράτες έχουν τοποθετήσει οχυρά σε παιδικούς σταθμούς και νοσοκομεία. Αυτό το γεγονός επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει καμία πολιτική στο Σλάβιανσκ και δεν αποτελεί κλασική τρομοκρατία».

Καθώς ο Πασίσκι είπε ότι η επιχείρηση θα συνεχισθεί, εντούτοις η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συμβιβαστεί με τους πολιτικούς και τους κοινωνικούς ακτιβιστές που είναι έτοιμοι να διαπραγματευθούν, αναφέρει το δημοσίευμα.

Παρακάτω παρατίθεται ένα βίντεο που λήφθηκε στις 24 Απριλίου από κάτοικο της πόλης Σλάβιανσκ.


--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr