Υπουργός Άμυνας Σκοπίων: «Περιμένουμε πρόσκληση για ένταξη στο NATO το Σεπτέμβριο»




Απρίλιος 4, 2014.

«Περιμένουμε κατά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Σεπτέμβριο στο Ηνωμένο Βασίλειο, πρόσκληση για τη χώρα μας», είπε ο υπουργός Άμυνας του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων, Ταλάτ Τζαφέρι, κατά τον σημερινό εορτασμό της 4ης Απριλίου- ημέρα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.


Τόνισε ότι ο στρατός των Σκοπίων συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις και τη συμμετοχή του στις ειρηνευτικές αποστολές.

«Μέχρι στιγμής, ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 14ος κύκλος, ενώ ολοκληρώνεται σήμερα ο 15ος του Σχεδίου Δράσης για Μελλοντικά Μέλη. Τα Σκόπια μπορούν να επιτύχουν την ένταξη στο NATO μέσω της συνέχισης των μεταρρυθμίσεων», δήλωσε Τζαφέρι.

Στη σύνοδο κορυφής του Βουκουρεστίου το 2008, τα Σκόπια δεν έλαβαν πρόσκληση για ένταξη στο NATO, λόγω της άλυτης διαφωνίας του ονόματος με την Ελλάδα. Το ζήτημα μέχρι σήμερα βρίσκεται σε ένα «νεκρό σημείο».

«Παρόλο  που βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, εμείς ως  Ευρω-Ατλαντικό Συμβούλιο στέλνουμε το μήνυμα ότι οι προεδρικοί υποψήφιοι πρέπει να έχουν στην ατζέντα τους ως κύριο θέμα και προτεραιότητα την ένταξη της χώρας στο NATO», πρόσθεσε ο Ισμέτ Ραμαντάνι, επικεφαλής του Ευρω-ατλαντικού Συμβουλίου των Σκοπίων, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr