Ο Ράσμουσεν ζήτησε από τα κράτη μέλη του NATO να αποφασίσουν για τη διεύρυνση


Απρίλιος 2, 2014.

Ο Γενικός Γραμματέας του NATO, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, κάλεσε την Τετάρτη, τα κράτη μέλη να αποφασίσουν εάν η Συμμαχία θα συνεχίσει την πολιτική των ανοικτών θυρών για τη σύνοδο του NATO τον Σεπτέμβριο στο Ηνωμένο Βασίλειο.


«Εμείς θα αναπροσαρμόσουμε τις εκτιμήσεις για κάθε υποψήφια χώρα και οι εκθέσεις αυτές θα συζητηθούν τον Ιούνιο από τους υπουργούς. Αναμένουμε από τους υπουργούς τον Ιούνιο να αποφασίσουν ποια στάση θα κρατήσουν στην πολιτική των ανοικτών θυρών», δήλωσε ο Ράσμουσεν.

Ο γ.γ. του NATO προέβη στη δήλωση αυτή κατά την υπουργική συνάντηση των χωρών του NATO, κατά τη συζήτηση της αποστολής της ISAF στο Αφγανιστάν,  όπου θα συζητηθεί το μέλλον της αποστολής  αυτής μετά το 2014, που είναι ζωτικής σημασίας για την υπογραφή της σύμβασης από τις αφγανικές αρχές με τη Συμμαχία για την παραμονή της στη χώρα.

Τη συνεδρίαση ως παρατηρητής  παρακολούθησε και ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Πόποσκι. Στο περιθώριο της διάσκεψης είχε άτυπες συναντήσεις με άλλους υπουργούς Εξωτερικών, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, John Kerry, της Γερμανίας Frank-Walter Steinmeier, της Σουηδίας Carl Bildt, της Ιταλίας  Federica Mogerini και της Κροατίας Βέσνα Πούσιτς.

Ο Πόποσκι αναφερόμενος στη συνάντηση αυτή, είπε προς την τηλεόραση Άλφα των Σκοπίων, ότι πρέπει να πάψει η Ελλάδα, να μπαίνει εμπόδιο στην ένταξη της χώρας του, στο ΝΑΤΟ και θα πρέπει να σεβαστεί του διεθνείς νόμους και τις αποφάσεις του διεθνούς δικαστηρίου της Χάγης.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr