Ουκρανία: 21 νεκροί και δεκάδες τραυματίες στη Μαριούπολη


Μάιος 9, 2014.

Αντιφατικές είναι οι πληροφορίες για τους νεκρούς στην επιχείρηση των κυβερνητικών δυνάμεων κατά των θέσεων των αυτονομιστών στην Μαριούπολη. 

Έτσι:

«Σήμερα, κατά τη διάρκεια της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στη Μαριούπολη, σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι και άλλοι 39 τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στα ιατρικά ιδρύματα της πόλης».

Σύμφωνα με τοπικό δημοσίευμα, τα στοιχεία είναι από την Περιφερειακή Δημόσια Διοίκηση Υγείας του Ντονέτσκ, όπως ανακοινώθηκαν στις 20:00 τοπική ώρα.
«Στοιχεία για τους νεκρούς και τους τραυματίες το υπουργείο Υγείας δεν διαθέτει» ανέφερε η περιφερειακή διοίκηση.

Νωρίτερα, όμως,  ο υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ είπε ότι στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση στη Μαριούπολη σκοτώθηκαν 21 άτομα- 20 τρομοκράτες και ένας από τις δυνάμεις ασφαλείας, ενώ τραυματίστηκαν πέντε από τις κυβερνητικές δυνάμεις. Συνελήφθησαν, επίσης, τέσσερις αυτονομιστές.

Η κατάσταση στην πόλη παραμένει τεταμένη. Αυτονομιστές με τα όπλα συνεχίζουν να περιφέρονται στην πόλη. Σύμφωνα με δημοσιογράφους, ο δήμαρχος της πόλης Μαριούπολης τράπηκε σε φυγή και η τύχη του είναι άγνωστη, σημειώνει το δημοσίευμα.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr