Τουρκία: Στους 301 έφθασαν οι νεκροί ανθρακωρύχοι


Μάιος 17, 2014.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, δήλωσε ότι η έρευνα που θα διεξαχθεί θα βρει τα πραγματικά αίτια της καταστροφής του ανθρακωρυχείου στη Soma. Είπε, ακόμη, ο αριθμός των νεκρών εργατών έχει φθάσει τους 301, ενώ 485 ανθρακωρύχοι έχουν διασωθεί.


Νωρίτερα, ο Γιλντίζ είχε δηλώσει ότι πυρκαγιά στο ορυχείο είχε εμποδίσει τις προσπάθειες διάσωσης και μόνο όταν σβήστηκε κατάφεραν οι ομάδες διάσωσης να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους.

Το κορυφαίο δικαστικό όργανο της Τουρκίας έχει ορίσει 28 εισαγγελείς για το συντονισμό των ερευνών, για την έκρηξη που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της εξόρυξης και άρχισαν να συλλέγουν μαρτυρίες από διασωθέντες, σύμφωνα με το γραφείο του Εισαγγελέα.

Οι απόψεις μιας Επιτροπής επαγγελματικών εμπειρογνωμόνων, που θα αποτελείται από ηλεκτρολόγους μηχανικούς και ειδικούς στον τομέα της εξόρυξης, θα πρέπει επίσης να συμπεριληφθούν στην έρευνα.

Το ατύχημα της Τρίτης στην περιοχή Soma της επαρχίας Manisa, ήταν το πιο θανατηφόρο στην ιστορία της Τουρκίας, ξεπερνώντας την έκρηξη του μεθανίου, που έγινε σε ανθρακωρυχείο στο Ζόνγκουλακ, όπου είχαν σκοτωθεί 263 ανθρακωρύχοι το 1992, σημειώνει το Dunya Bulteni.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr