Στο Ντονέτσκ αποφάσισαν να καθιερώσουν ως εθνικό νόμισμα το ρούβλι

Στη ΛΔ Ντονέτσκ αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το εθνικό νόμισμα υπέρ του ρουβλίου, γράφει το δημοσίευμα

Μάιος 17, 2014.

Οι αρχές της ‘Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ’ εξετάζουν το ενδεχόμενο να φύγουν από ουκρανικό νόμισμα και να καθιερώσουν το ρωσικό ρούβλι.
Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Δημοκρατίας, Αντρέι Πουργκίν, όπως δημοσίευσε το ουκρανικό Interfax.


Σύμφωνα με τον ίδιο, «εάν η Ουκρανία θα μας απενεργοποιήσει από το τραπεζικό της σύστημα, έχουμε τη δυνατότητα να απεγκλωβιστούμε από το εθνικό νόμισμα και μέσα σε μια εβδομάδα, ή το πολύ σε δύο, να μεταβούμε στο ρούβλι και πρέπει να κάνουμε τις κατάλληλες ρυθμίσεις, γιατί εμείς δεν μπορούμε να εκτυπώσουμε ρούβλια», είπε.

Επιπλέον, η ‘Δημοκρατία’ άρχισε διαπραγματεύσεις με τους Ουκρανούς συνοριοφύλακες στο Ντονέτσκ για τη φύλαξη των ρωσο-ουκρανικών συνόρων και τη μετάβασή τους στην πλευρά της Λαϊκής Δημοκρατίας.

«Το άνοιγμα των συνόρων του κράτους με τη Ρωσία, είναι ένα από τα κύρια ζητήματα και εργαζόμαστε για αυτά, να διαπραγματευθούμε, δηλαδή, με τους συνοριοφύλακες. Το πρόβλημα είναι ότι ορισμένοι από αυτούς προέρχονται από τις δυτικές περιοχές της Ουκρανίας και είναι δύσκολη η διαπραγμάτευση μαζί τους», είπε, σύμφωνα με το τοπικό δημοσίευμα.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr