Ουκρανία: Ρωσόφιλοι καταγγέλλουν το Κίεβο για χρήση χημικών όπλων


Μάιος 12,2014.

Κατά τη διάρκεια των ειδικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν από τον ουκρανικό στρατό για την απελευθέρωση του κτηρίου της περιφερειακής κυβέρνησης στη Μαριούπολη, ακτιβιστές, διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν ότι επιτέθηκαν εναντίον τους,  με χημικά όπλα.


Αυτό ανακοινώθηκε από την ηγεσία της αυτοαποκαλούμενης Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

Ο ηγέτης της περιφέρειας του Ντονέτσκ, Πάβελ Γκουμπάρεφ, επιβεβαίωσε επίσημα στη σελίδα του στο Facebook ότι οι αρχές του  Κιέβου χρησιμοποίησαν χημικά όπλα κατά των ακτιβιστών στο Ντονέτσκ. Σύμφωνα με τον Γκουμπάρεφ, αυτό συνέβη στις 6 Μαΐου στη Μαριούπολη, όταν οι ακτιβιστές αναγκάσθηκαν  να εγκαταλείψουν το κτήριο της περιφερειακής κυβέρνησης, το οποίο είχε καλυφθεί  από τα χημικά όπλα.

 Σύμφωνα με την ηγεσία των αυτονομιστών του Ντονέτσκ, πολλοί άνθρωποι που εισέπνευσαν τα χημικά έπαθαν εγκαύματα στην αναπνευστική οδό με συνέπεια τον κίνδυνο για τη ζωή και την υγεία τους.

Ο Γκουμπάρεφ υπενθυμίζει ότι η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ καταδικάζει τις ενέργειες που έρχονται σε αντίθεση με το πρωτόκολλο  και απαγορεύει τη χρήση ασφυξιογόνων, δηλητηριωδών ή άλλων αερίων καθώς και βακτηριολογικών πολεμικών μεθόδων όπως υπεγράφη στη Γενεύη το 1925, καθώς η Σύμβαση για την απαγόρευση της ανάπτυξης, παραγωγής και αποθήκευσης βακτηριολογικών (βιολογικών) και τοξικών όπλων και προτρέπει την καταστροφή τους, όπως υπεγράφη από την Ουάσιγκτον, το Λονδίνο και τη Μόσχα στις 10 Απριλίου του 1972.

Ο Πάβελ Γκουμπάρεφ επισημαίνει ότι η τελευταία περίπτωση της χρήσης χημικών όπλων στην Ουκρανία, ήταν από τις γερμανικές ειδικές δυνάμεις- των φασιστών κατακτητών.

Η αυτοαποκαλούμενη Δημοκρατία του Ντονέτσκ, απευθύνεται σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο να καταδικάσει τη χρήση χημικών όπλων στη Μαριούπολη, επειδή γίνεται μια επανάληψη  των καταδικασθέντων – από την παγκόσμια κοινότητα- των δράσεων του φασιστικού στρατού στη δεκαετία του ’40 του περασμένου αιώνα, γράφει χαρακτηριστικά το Κρος.


--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr