Η «Δημοκρατία του Ντονέτσκ» ζητά να ενταχθεί στη Ρωσική Ομοσπονδία


Στο Λουγκάνσκ το 96,2 % των ψηφοφόρων υποστήριξε την ανεξαρτησία

Μάιος 12, 2014.
Η ρωσική εφημερίδα gazeta.ru,  αναφέρει ότι η λεγόμενη «Δημοκρατία του Ντονέτσκ» απευθύνθηκε στη Ρωσία με αίτημα της ένταξης της στην Ομοσπονδία.


«Η Δημοκρατία Ντονέτσκ ζήτησε από τη Ρωσική Ομοσπονδία να εξετάσει την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου για την προσχώρησή της στη Ρωσία», ανέφερε η δήλωση.

Η εφημερίδα επικαλούμενη το Ria Novosti,  σημειώνει ότι  «η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, για την αποκατάσταση της ιστορικής δικαιοσύνης παρακαλεί να εξετάσει η Ρωσική Ομοσπονδία, την ένωση της Δημοκρατίας του Ντονέτσκ».

Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Μαΐου στο Ντονέτσκ και στο Λουγκάνσκ διεξήχθη δημοψήφισμα σχετικά με το καθεστώς των περιφερειών. Στο Ντονέτσκ τέθηκε σε δημοψήφισμα μόνο το ερώτημα: «Υποστηρίζετε την πράξη της κρατικής ανεξαρτησίας της Δημοκρατίας του Ντονέτσκ;». 
Ναι ψήφισε το 89,7 τοις εκατό των ψηφισάντων στην περιοχή και ‘κατά’ το 10,19  τοις εκατό, ενώ άκυρα ήταν 0,74 τοις εκατό των ψήφων.

Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι η «Δημοκρατία του Ντοντέτσκ» ανακηρύχθηκε κυρίαρχο κράτος.

«Εμείς οι πολίτες της Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, σχετικά με τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος που διεξήχθη στις 11 Μαΐου 2014 και στη βάση της δήλωσης της κυριαρχίας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, ανακοινώνουμε ότι στο εξής η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ είναι κυρίαρχο κράτος», όπως τόνισε ο συν-πρόεδρος της προσωρινής τοπικής κυβέρνησης Ντένις Πουσίλιν.

Στο Λουγκάνσκ

Τα τελικά αποτελέσματα στην περιοχή του Λουγκάνσκ, του δημοψηφίσματος της 11ης Μαΐου 2014, όπως ανακοινώθηκαν από τον πρόεδρο της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, Αλεξάντρ Μαλίχιν είναι: 96,2% υπέρ της ανεξαρτησίας της περιοχής.
Σύμφωνα με τον ίδιο τα επίσημα αποτελέσματα ελήφθησαν από τα όλα τα 32 εκλογικά κέντρα της περιοχής.

Νωρίτερα ο γραμματέας Τύπου, του στρατού της νοτιοανατολικής Ουκρανίας, Βασίλ Νικίτιν, είπε ότι η αυτό-ανακηρυχθείσα Δημοκρατία του Λουγκάνσκ, σκοπεύει να απευθυνθεί στον ΟΗΕ, ζητώντας διεθνή αναγνώριση και δεν έχει καμία πρόθεση να συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές της Ουκρανίας που θα πραγματοποιηθούν στις 25 Μαΐου.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr