Τζον Κέρι: Χάσαμε άσκοπα ένα χρόνο στη Συρία...

 Τζον Κέρι: Στη Συρία χάσαμε άσκοπα μια χρονική περίοδο ενός έτους

Μάιος 13, 2014.

Σε αυτοκριτική προέβη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα, «Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της στη Συρία έχασαν μάταια έναν χρόνο»,όπως είπε.


Το δημοσίευμα επικαλείται αναφορά στην «The Daily Beast»,  και αναφέρεται στη συνάντηση του Σύριου ηγέτη του Εθνικού Συμβουλίου, Ahmet Cerbe, που είναι επικεφαλής της συριακής αντιπολίτευσης, με τον Γραμματέα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κέρι, την περασμένη Πέμπτη στην Ουάσιγκτον.

Στη συνάντηση αναφέρθηκαν οι πρωτοβουλίες του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και τα επιτεύγματα του στον εμφύλιο.

Τότε, σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα, ο Κέρι δήλωσε: « Ο συντονισμός των ΗΠΑ με τους συμμάχους που μάχονται κατά του Μπασάρ αλ Άσαντ έπεσε στο κενό, και χάσαμε έναν πολύτιμο ολόκληρο χρόνο», είπε.

Η αντιπροσωπεία του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Abdülill el Bashir, είχε ως κύριο σκοπό στην επίσκεψη στην Ουάσιγκτον, την παροχή από την αμερικανική κυβέρνηση, αντιαεροπορικών όπλων  στους αντάρτες της Συρίας, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr