«Το ανώτατο Δικαστήριο στην Ελλάδα επιτρέπει το ακροδεξιό κόμμα «Χρυσή Αυγή» στις ευρωεκλογές»


Μάιος 13, 2013.

Αθήνα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ελλάδας επιτρέπει τη συμμετοχή στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στα 43 κόμματα και κινήματα- συμπεριλαμβανομένου του ακροδεξιού «Χρυσή Αυγή».

Σύμφωνα με το Ria Novosti, επί του παρόντος η δίωξη  ερευνά τις δραστηριότητες του κόμματος, το οποίο ενδέχεται να αναγνωρισθεί ως μια «εγκληματική οργάνωση».

Οι αιτήσεις για συμμετοχή στις εκλογές της 25ης Μαΐου 2014, κατατέθηκαν από 46 κόμματα και συνασπισμούς. Τη Δευτέρα το Ανώτατο Δικαστήριο κατάρτισε τον κατάλογο των κομμάτων που επιτρέπεται να λάβουν συμμετοχή στην ψηφοφορία.

Το Ανώτατο Δικαστήριο, εξέτασε την προσφυγή κατά της συμμετοχής της ακροδεξιάς οργάνωσης που βασίζεται στο γεγονός ότι τα μέλη και οι λειτουργοί «ερευνώνται» για συμμετοχή σε εγκληματική δραστηριότητα.

Ο αρχηγός του κόμματος της ‘Χρυσής Αυγής’, ο αναπληρωτής και αρκετοί βουλευτές συνελήφθησαν και αφαιρέθηκε η κοινοβουλευτική ασυλία των άλλων μελών του κόμματος.

Ωστόσο, το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι η «Χρυσή Αυγή» μπορεί να συμμετάσχει στις εκλογές.

Το δικαστήριο επέτρεψε για συμμετοχή στις εκλογές και της «Εθνικής Αυγής» που δημιουργήθηκε από το ακροδεξιό κόμμα, σε περίπτωση που η «Χρυσή Αυγή» απαγορευθεί.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr