Η Ρουμανία ζητά ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων- να «περιορίσει ορέξεις της Ρωσίας»


Μάιος 22, 2014.

Η Ρουμανία ζητά την ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων για να «περιορίσει τις ορέξεις της Ρωσίας που επιδιώκει την αποκατάσταση της Σοβιετικής Ένωσης».


 Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Τραϊάν Μπασέσκου, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Ιωσήφ Μπάιντεν που επισκέπτεται το Βουκουρέστι.

Ευχαρίστησα τον αντιπρόεδρο Μπάιντεν για την αντιμετώπιση των ανησυχιών από την σύγκρουση στην Ουκρανία,  με την παρουσία των ΗΠΑ και για την αύξηση των δυνάμεων τους που είναι έτοιμες να συμμετάσχουν σε κάθε αποστολή, που θα μπορούσε να μειώσει την όρεξη την Ρωσίας για την αποκατάσταση της Σοβιετικής Ένωσης και οι ΗΠΑ κράτησαν το λόγο τους», είπε ο Μπασέσκου.

Πρόσθεσε ότι συζητήθηκε και η «υπερβολική εξάρτηση» ορισμένων χωρών από το ρωσικό φυσικό αέριο.

 Με τη σειρά του, ο Μπάιντεν , χαιρέτισε την αύξηση του προϋπολογισμού για την Άμυνα της Ρουμανίας στο 2% του ΑΕΠ, αναφέροντας ότι «μέσα σε μία γενιά η χώρα έχει απαλλαγεί από την τυραννία και ένωσε τις δυνάμεις της για να καταστεί μια ισχυρή χώρα του NATO. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εκτιμά τη συμμαχία με τη Ρουμανία και ένας από τους λόγους που ήρθα στο ρουμανικό έδαφος είναι για να πως σχετικά με την εφαρμογή του άρθρου 5  της Συνθήκης του NATO, που είναι ιερό μας καθήκον. Κανένας σύμμαχος του ΝΑΤΟ δεν θα πρέπει να μείνει μόνος, αλλά να προστατεύει ο ένας τον άλλον», είπε, σύμφωνα με το ρουμανικό πρακτορείο.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr