Σε επιφυλακή η Βρετανία από το πέρασμα του ρωσικού αεροπλανοφόρου



Μάιος 8, 2014.

Η Βρετανία δήλωσε την Πέμπτη ότι έχει στείλει ένα αντιτορπιλικό να παρακολουθεί τις κινήσεις ρωσικού αεροπλανοφόρου που πλέει κοντά στα παράκτια ύδατα της.


Εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας,  είπε ότι το «HMS Dragon» έχει ‘ενεργοποιηθεί’ την Τετάρτη προκειμένου να παρακολουθεί τη ρωσική νηοπομπή στην οποία βρίσκεται το «Αντμιράλ Κουζνέτσοφ», το μοναδικό αεροπλανοφόρο της Ρωσίας.

Το «Αντμιράλ Κουζνέτσοφ» έχει την ικανότητα μεταφοράς μέχρι 24 ελικόπτερα και 26 μαχητικά αεροπλάνα σταθερών πτερύγων.

Ο Ρώσος εκπρόσωπος του πολεμικού ναυτικού δήλωσε ότι το πλοίο από τον περασμένο μήνα έχει ολοκληρώσει μια άσκηση, ως μέρος της ναυτικής δύναμης της Μόσχας στη Μεσόγειοι και τώρα ήταν σε πορεία επιστροφής στη βάση του Σεβερομόρσκ στη βορειοδυτική Ρωσία.

Το βρετανικό αντιτορπιλικό «HMS Dragon είναι ένα σκάφος με σύγχρονο εξοπλισμό αεράμυνας και εστάλη και τον περασμένο μήνα να γίνει η ‘σκιά’ ενός άλλου ρωσικού πλοίου του «Βίτσε-Αντμιράλ Κουλάκοφ» που πέρασε κοντά από τις βρετανικές ακτές (English Channel).

Ο υπουργός Άμυνας, Philip Hammond,  ανέφερε ότι το πρόσφατα γεγονότα στην Ουκρανία έχουν κινητοποιήσει τη ρωσική στρατιωτική δραστηριότητα και η Βρετανία εδώ και καιρό παρακολουθεί τη δραστηριότητα αυτή, τόσο των αεροσκαφών όσο και των πολεμικών πλοίων που περνούν από ‘τομείς ενδιαφέροντος’.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr