Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας απέστειλε επιστολή στον ομόλογό του στα Σκόπια


...για την υπογραφή της συμφωνίας καλής γειτονίας


Μάιος 17, 2014.

Σόφια.
Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλεβνέλιεφ, ενέκρινε την πρόταση του ομολόγου του στα Σκόπια, Γκεόργκι Ίβανοφ,  για τη διακήρυξη του 1999, ώστε να εξελιχθεί σε μια συμφωνία καλής γειτονίας μεταξύ Βουλγαρίας και νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων.

Ο Πλεβνέλιεφ έχει εκφράσει την ετοιμότητά του στην υπογραφή της συμφωνίας, όπως επισημαίνει στην επιστολή του.

«Αποδέχομαι προθύμως την πρόταση που έγινε από εσάς, για τη Διακήρυξη των Πρωθυπουργών της  Δημοκρατίας της Βουλγαρίας και των Σκοπίων του 1999, να μετατραπεί σε μια συμφωνία καλής γειτονίας και συνεργασίας. Είμαι πεπεισμένος ότι θα ακολουθούνται αυστηρά οι διατάξεις της παρούσας συμφωνίας των δύο χωρών μας και να επιβεβαιώσουμε από κοινού την πολιτική βούληση να αποτελέσουμε μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας, μοιραζόμενοι τις αξίες της Δημοκρατίας», γράφει ο Ρόσεν Πλεβνέλιεφ προς τον ομόλογό του, Γκεόργκι Ίβανοφ, των Σκοπίων.

«Θα πρέπει να αναπτυχθούν οι σχέσεις μεταξύ των δύο αδελφικών χωρών μας, με βάση τις ευρωπαϊκές αξίες και τα πρότυπα της καλής γειτονίας και της συνεργασίας», τονίζει ο Πλεβνέλιεφ, προσθέτοντας ότι αναμένει το συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα, μετά το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης στα Σκόπια, για μια συνάντηση που θα αποσαφηνίσει τα τεχνικά ζητήματα της συμφωνίας, όπως σημειώνει το "Фокус".

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr