Γενική επιστράτευση στην Λουγκάνσκ


Το Ντονέσκ ζητάει αναγνώριση της Δημοκρατίας από τον Πούτιν


Ο Βαλερί Μπολότοφ ανακοίνωσε γενική επιστράτευση

Μάιος 22, 2014.

Η «Λαϊκή Δημοκρατία της Λούγκανσκ» ανακοίνωσε γενική κινητοποίηση των ανδρών από 18 έως 45 ετών, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Δημοκρατίας, Βαλερί Μπολότοφ.


Σύμφωνα με το Ria Novosti, το οποίο επικαλείται τη δήλωση του Μπολότοφ, η κινητοποίηση- επιστράτευση αφορά όλους όσους υπόκεινται σε υποχρεωτική στράτευση. Ταυτόχρονα παρέχονται ‘πρόσθετα μέτρα για την προστασία των αμάχων’.

Ο Μπολότοφ δεν ανέφερε τι δύναμη θα έχει ο στρατός του.
Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι οι ηγέτες των αυτοαποκαλούμενων δημοκρατιών στο εσωτερικό της Ουκρανίας έχουν επιβάλει στρατιωτικό νόμο.


Το Ντονέσκ ζητάει αναγνώριση της Δημοκρατίας από τον Πούτιν

    Ο Ντένις Πουσίνιν ανέγνωσε το έγγραφο που απευθύνεται στο Ρώσο Πρόεδρο

Το ανώτατο συμβούλιο της "Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέσκ" αποφάσισε να απευθυνθεί στη Ρωσία με το αίτημα της αναγνώρισης της ανεξαρτησίας, όπως αναφέρει το Itar Tass.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα σε έκτακτη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου της Δημοκρατία, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ντονέτσκ.

Κατά τη συνάντηση ο πρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου του Ντονέσκ, Ντένις Πουσίλιν ανέγνωσε το κείμενο του εγγράφου που απευθύνεται στο πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας,  Βλαντίμιρ Πούτιν, στον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας και στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr